Kurser 2017

Under våren 2017 kommer jag att hålla ett antal olika kurser inom trädgårdsodling via Vasa Arbis och Korsholms Vuxeninstitut.

img_5720

”Odla – från frö till skörd”

Lördagarna 14.1, 11.2, 11.3, 8.4, 6.5, 27.5

Kl. 9.30 – 11.30, Kasern 14 (Taikon), Östra Kaserntorget 7–9, Vasa

Anmälan via Vasa Arbis. Anmälan öppnar 4.1.2017 kl.12 (länk) OBS! SNABB ANMÄLAN!!

Många har en dröm om att odla sina egna grönsaker. Men hur ska man göra? Det här är en kurs i odling för nybörjare. Under kursen kommer vi att månad för månad gå igenom nuläget och planera arbetet inför de kommande veckorna. Mellan kursträffarna diskuterar vi vidare i en sluten grupp på facebook olika aktuella frågor som kommer upp under arbetets gång. Vi börjar i vid träffen 14.1 att planera den egna odlingen, om fröbeställningar på nätet och var man kan hitta mera kunskap för det man är intresserad av. Vart efter hand tar vi upp vad som behöver förodlas och vad kan direktsås senare. Hur man förodlar och omplanterar. Hur man anlägger både varmbänkar och kallbänkar, jordbearbetning, täckodling, kompostering, bokashi-metoder m.m. Kursen formas till stor grad utgående från deltagarnas frågor och behov.

IMG_1863

 

”Odla dina egna grönsaker”

Lördag 21.1

Kl. 10 -14, Stundars, Solf

Anmälan via Korsholms Vuxeninstitut. Anmälan öppnar 4.1 kl. 9.00 (länk)

Jag delar med mig av sin erfarenhet av att så sina egna grönsaker. Du får tips på frösorter och fröfirmor man kan beställa ifrån. Vi går igenom hur man frösår, omskolar och avhärdar och när det är bäst att göra allt detta.

IMG_4497

”Vi bygger en varmbänk”

Lördag 18.3

Kl. 10 – 14, Stundars och hemma hos mig, Solf

Anmälan via Korsholms Vuxeninstitut. Anmälan öppnar 4.1 kl. 9.00 (länk)

En varmbänk är en gammal form av odlingbänk som värms av brinnande stallgödsel. Värmen möjliggör att odlingen av grönsaker kan då komma igång mycket tidigare än i en odlingsbädd utan extra värmekälla. Vi går igenom hur en varmbänk fungerar och hjälps åt att bygga en konkret. Ta med kläder som möjliggör detta jobb och matsäck

IMG_3227

”Trädgårdsyra”

Lördag 25.3

Kl. 9.15 – 16

Anmälan via Korsholms Vuxeninstitut. Anmälan öppnar 4.1 kl. 9.00 (länk)

Välkommen på en dag för alla trädgårdsentusiaster. Lena Israelsson håller en inspirationsföreläsning om grönsaksodling. Därefter kan man lyssna på kortare föreläsningar varje heltimme, kring olika teman med Mikael Luther, Sandra Neuman, Kjell Wikman och Nina Gustafsson. Samtidigt kan man besöka en workshop kring Bokashi med Sonja Backlund, delta i en bloggträff eller se vad de inbjudna företagen har att erbjuda. Avslutningsvis föreläser Leif Blomqvist om Nya fruktsorter från öst och väst.

IMG_0428

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s