En revolution

“We’re not doing it because we’re bored

We’re doing it because we want to start a revolution”  

Pam Warhurst

Det är det här jag verkligen önskar och hur jag anser att vi borde göra och på så vid återföra makten över maten till våra egna händer, och på så vis bygga upp den lokala ekonomin istället för skatteparadisens kassaskåp. Det finns så många lediga händer i dagens samhälle. Människor som gärna skulle bidra men har svårt att hitta sin plats. Samtidigt som vi importerar enorma mängder mat från andra sidan världen, betalar multinationella företag för det och bara av farten utarmar andra människors jord, människor som behöver den bättre själv.

På samma gång som det står en massa öde markytor på alla håll runt om kring oss. Ytor som bara växer igen. Finns många barn idag, här och nu, som inte har en aning om att de kan odla sina egna morötter och inte vet hur en kålrot ser ut.

19 augusti seinäjoki lyseo vad odlar vi.JPG

Odling av grönsaker utanför Seinäjoen Lyseo, konstprojektet Grown Graffiti, 2014.

Världen ser ju mörk ut idag om man lyssnar och läser alla nyheter. Och hur mycket man än önskar så är den inte statisk, den håller på att förändras. Men samtidigt vill jag inte tro att vi är maktlösa och bara behöver svepas med floden. Jag tror jag kan påverka världen.

Tycker om Gandalf replik i filmen ”Bilbo: En oväntad resa” då Galadriel frågar varför han tagit med hobbiten Bilbo: Saruman believes it is only great power that can hold evil in check, but that is not what I have found. I found it is the small everyday deeds of ordinary folk that keep the darkness at bay… small acts of kindness and love…”

Ta i bruk en lite yta jord, så en morot, och det är ett ”politiskt statement”.

Annonser

2 reaktioner på ”En revolution

 1. Hej Sonja.
  Hittade din artikel om ”fusk-bokhasi” och läste sedan vidare. Tack för att du delar med dig av dina experiment 🙂 Det var väldigt intressant läsning.

  Jag tänkte att du kanske skulle vara intresserad av att titta in på vår Facebooksida och se lite vad vår familj har för sig. Vi skriver en bok om permakultur på Svenska. Vet inte om du har hört talas om permakultur, men att döma av det du skriver om ovan så kommer du att gilla det 🙂

  Vänliga hälsningar
  Ylva Arvidsson
  en tant i Västergötand.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s