det lider mot jul

Trädgården ligger i vila. Några plantor vintersallad kanske ännu kämpar för livet i det frusna växthuset. Leker lite med bokashi och jordfabrik utgående från egna jäsningar och hopkok. Men det är på experimentstadiet ännu. Får återkomma till det då ser mer hur det kommer att fungera. Fröbeställningarna kommer igång efter julhelgen. Men fortfarande är det paus, vila, stillheten före stormen och nästa odlingssäsong.

IMG_4021

Vi pyntar för julen, bakar pepparkakor och eldar i spisen.

Fåglarna har fått sina egna kakor i utegranen. Smälte kokosfett och satte med en blandning av fågelfrö i pepparkaksformar. Jag hade formarna på en ugnsplåt som jag kylde ner med kylblock och fyllde på lite fett i gången. Då gick det ganska bra utan att fettet rann iväg alltför mycket.

För den som är intresserad och bor i trakterna kring Vasa kommer jag att under våren ha en grundkurs i odling på Vasa Arbis. Kursen kommer att bestå av 6 träffar, lördag förmiddagar, en gång i månaden januari till slutet av maj, där vi månad för månad kommer att gå igenom vad som är aktuellt för stunden. Mellan träffarna kommer diskussionen att fortsätta på ett slutet webbforum. Vi kommer att fundera på planering, fröbeställningar, sådder, plantering, kompostering, odling utan egen tomt, m.m. Mycket utgående från deltagarnas behov. Så småningom borde informationen börja finnas på Vasa Arbis sidor (inte ännu) och anmälningarna tas emot där från 4.1.2016 kl.12.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s