morgondimma

Var så vacker dimma då var ut efter tidningen så måste gå och hämta kameran och ta några bilder. Hösten är definitivt här. Med det behöver ju inte betyda att trädgårdssäsongen är slut. Det är bara en ny fas som påbörjas. Sedan jag blev med trädgård har jag kommit att notera och uppskatta årstiderna på ett helt nytt sätt. Allt har mycket tydligare sin tid. Det är som Predikaren konstaterar

Allt har sin tid, allt som sker under himlen har sin stund.
Födas har sin tid
    och dö har sin tid,
plantera har sin tid
    och rycka upp det som planterats har sin tid…

…allt har Han gjort skönt i sin tid.

Dimman gjorde att spindelns slit syntes i lavendeln.

Sommaren är kanske slut för denna gång. Men nu är det superb tid att plantera nytt. Dela och flytta perenner. Fynda nya växter på utförsäljningar. Börja fundera på tulpanlöksbeställningar (Är någon med och delar på frakten från Holland i år?). Nu är det tid att börja anteckna vad som fungerat och inte fungerat då gäller årets grönsaksodling, så att man inte behöver göra samma misstag i nästa år igen. Äppelträd och andra fruktträd kan beskäras, lika så en hel del buskar. Jag borde skrapa, kitta och måla ett halvdussin gamla drivbänksfönster så jag kan ta dem i användning till våren.

Och då solen skiner är det tid att bara sätta sig ner och njuta av allt som ännu blommar med en solmogen tomat direkt ut växthuset.

nyplantering

Har senaste dagarna vänt upp ett hörn som översvämmats av åkerfräken. Har nu satt dit en massa kalk, för att höja pH-värdet i jorden och kanske på så vis skrämma bort ogräset.

Borlottoböna

Det var inte Borlottobönans sommar i år. Alldeles för få varma dagar. Först nu har den börjat växa. Och nu tycker den nog det snart är för kallt igen. Men det är inget att grämas över, det kommer en ny chans nästa år med en ny sommar.

Keramikknopp och klematisknoppar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s