sallat

Planterade just ut det som antagligen var sommarens sista sats sallatsplantor utomhus. Sådde dem i pluggar för några veckor sedan i växthuset. Trodde att det var för varmt för dem att gro, då sallat sällan vill gro om dagstemperaturen är över 15 grader. Men de grodde utan några problem alls. Nu började de se lite väl taniga ut i det skyddade klimatet i växthuset, så jag planterade ut dem i en ledig bänk.

Har kommit fram till att det bästa med sallat är att så ett 12 pluggars litet såbrätte med jämna mellanrum, och sedan plantera ut vart efter hand på någon för tillfället tom yta. Det istället för att så allt på en gång och sedan ha allt för mycket sallat som förfars före vi hinner äta upp det. Nu har vi haft lite för lite sallat senaste veckorna genom att senaste sådd inte velat göra huvuden utan bara gått i blom. Blommande sallat har ju ett visst skönhetsvärde, men är nog inte riktigt så god att äta. Vet inte om jag kanske borde ha vattnat dem mera eller vad som gick fel.

Blommande huvudsallad.

Borde nu bara så ett eller två nya brätten med sallat och asiatiska bladgrönsaker så som Mizuna och Tsatsoi för att kunna plantera ut dem sedan då slänger ut tomatplantorna ut växthuset. På det sättet hoppas jag kunna ha egen sallat åtminstone till november. Kanske längre.

Sådde en ny sats rädisor och majrovor par veckor sedan. De är på gång. Måst bara komma ihåg att vattna dem nu som då också så de växer snabbt och får mild och god smak.

Försommarens sådd av vintersallat (fäldtsallat) är numera bortrensad, men jag lät dem gå i blom, så de fröade av sej rikligen. Nu har de också grott. Det är trevligt för jag tycker vintersallad smakar så nötigt och gott. Övriga sallatsfavoriter från i år är definitivt Red Sallad Bowl och röd ekbladssallat. De har smakat gott och gett blad mycket länge utan att gå i blom.

Rödbladig krusig plocksallad. Osäker på exakt namna.

Annonser

En reaktion på ”sallat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s