Äntligen ätbart

Det har nött på tålamodet denna kalla sommar. En del saker har växt och blommat över alla förväntan. Medan mycket i grönsakslandet har bara stått och stampat vecka efter vecka. Det har gått så trögt, så trögt. Löken ruttnade bort, för jag hade satt den på ett skuggigt ställe då den oftast brukar torka bort här. Nu ruttnade den i stället. Vitlöken bara försvann plötsligt en dag, efter att ha veckan tidigare sett hur fin ut som helst. Majrovorna har gått i blom och röd-, vit-, och gulbetorna ville inte ens komma upp ur jorden då ytan efter att jag försökt djupgräva landet i våras hade förvandlats till en hård cementliknande skorpa. Men blir så arg och sur.

Men nu är allt, nästan, förlåtet. Nu finns det mat att hämta ur landet. Finns inget bättre än känslan av att bakom stugknuten finns en gratis guldgruva för middagsbordet.

I växthuset har det varit om möjligt ännu trögare. Tror det är de kalla nätterna som ställt till det där. Många växthusgrönsaker är i växthus just för att de gärna vill ha nattemperaturer på över 15 grader. Men få sådana nätter har det varit i sommar. Flesta nätter här har rört sig kring 8-9 grader. Och även om solen värmer växthuset på dagen så är det nästan lika kallt där som på utsidan nattetid. Men man kan ju ännu hoppas..

 

 

Men ännu finns det sommar kvar i luften.

 

IMG_2961

IMG_2960

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s