Herbs de Solf

Insåg för par år sedan att jag var närmast beroende av Herbes de Provance -kryddblandning. Men en dag kom jag att titta på innehållsförteckningen, bara för att inse att det mest som stod där hade jag själv ute i kryddlandet. Genom att jag sedan tidigare experiment med egentillverkad torkad vandringsmat har en tork, så var det ju inte så svårt att gå ut och klippa en del kryddor och sätta i torken och efter ett dygn smula ner i någon lämplig burk.

Nå nu idag blev det nog inte kollat något ”recept” på Herbes de Provance utan klippte bara det som fanns som kändes som en trevlig blandning. Så nu hamnade det i torken en vild blandning av en hel del timjan, en hög fröplantor på vild oregano (Oregano vulgare), kryddsalvia, par kvistar fransk dragon, persilja och par kvistar snittselleri, lite libbsticka, lite vitlöksblast, rosmarin.

Dofta gott i badrummet där torken nu står och surrar. Kryddor torkar på ett dygn och borde inte ha högre temperatur än 50 grader för att behålla smaken på bästa vis.

IMG_2895

Annonser

En reaktion på ”Herbs de Solf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s