Morgontur

Borde iväg på jobb men kunde inte låta bli att sätta mig ner i den nyinköpta gungan och i lugn och ro dricka morgonens tekopp med dagen blad i händerna, sommarens favoritvy framför ögonen och dagens värme som långsamt kommer smygande.

IMG_2838

Insekterna är få denna sommar, men humlor har vi här i mängd. Så sätter man sig ner i gången så hör man hur hela luften surrar av flitiga arbetare.

Lavendeln, både den rosa och den blå är på väg att börja blomma. Är roligt att se hur bra den klarat sig här och hur tuvorna håller på att bli rejält stora, trots att vi egentligen börjar vara lite väl långt norrut för den. Men nu är tuvorna 3år och har aldrig vintertäckts eller på annat vis pysslats om.

En av sommarens intressantare sådder i grönsakslandet är Early sprouting broccoli. Det är en broccoli som lite längre söderut borde vara flerårig, eller åtminstone tvåårig. Och jag hade nog inte väntat mig nån skörd av den för nästa vår, möjligen senhösten i år. Men plantorna ger redan nu en mängd små broccolihuvuden. Den är betydligt mera buskig i växtsättet än vanlig broccoli och har inget stort toppblom som den. Men de små huvudena är goda, nästan som sparris. Jag ska till vintern försöka att övervintra par plantor i landet, ett par tror jag ska få flytta in i växthuset då blir kallt.

IMG_2880

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s