Mera rabarbersaft

Första satsen rabarbersaft dracks upp i en rasande fart. Här som det inte brukar vara någon större åtgång på saft. Men med rabarbersaft var det en helt annan sak. Vet nog att man borde inte ta allt för mycket av rabarbern efter midsommar. Då borde den få vara i fred och hämta kraft för nästa år. Saft brukar inte heller bli så god senare på sommaren som i början.

Men i lördags satte jag igång en ny sats ändå enligt det här receptet. Jag undvek att ta de grövre stjälkarna av rabarber, utan tog så mycket som möjligt av tunna fina nya stjälkar. Sedan fick saften dra fram till i går, torsdag. Då silade jag av den rörde ner socker. I receptet står det 1,5 -2kg socker. Jag satte nog endast dryga 1kg och det räckte gott och väl. Kunde till och med ha varit mindre. Men blev en verkligt god saft.

Det superba med rabarbersaft är också att den går att späda ut till lätt måltidsdryck utan att börja smaka fadd, eller går att blanda lite starkare mera lämplig som söt saft typ till kaffekalas. Största delen av saften är nu nedfrusen för kommande behöv. En del också i plastpåsar för iskuber. Tog lite plats i frysen så och tänkte att kunde vara praktiskt att av dem sätta par i en kanna vart efter hand utan att behöva ta fram så mycket i gången.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s